Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief oktober 2019

Beste tuinders,
Dit is de eerste Nieuwsbrief sinds het overlijden van onze secretaris, Peter Hovenkamp, ongeveer twee maanden geleden. Wij denken met dankbaarheid en waardering aan zijn vele bijdragen aan onze Vereniging. We hopen dat Gerda de moed en energie heeft om de tuin op ons mooie complex te blijven aanhouden. Tijdens de augustuswerkbeurt heeft een groep tuinders een handje geholpen op haar tuin. Mogelijk aanzet voor nog vele jaren tuinplezier op Koudenhoorn. We wensen Gerda kracht om dit grote verlies een plaats te geven.

In deze Oktober Nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief is de eerste die Trudy van Ommeren produceert; hij zal in grote lijnen hetzelfde blijven als voorheen. Her en der zijn kleine veranderingen aangebracht.
Zoals altijd bevat elke nieuwsbrief nieuws en berichten van het bestuur, werkbeurten, oproepen, agenda, en andere mededelingen over activiteiten op de tuin. Daarnaast zijn er 3 nieuwe rubrieken. ‘In beeld: Portret (van een tuinder)’. Deze maand is dat In beeld: Nadia Vakili. Zij geeft ook tips en trucs over composteren. Elke Nieuwsbrief afgesloten met: ‘Wat te doen deze maand’. Dit keer dus: OKTOBER.
Reacties, suggesties, ideeën en relevante informatie zijn welkom.

Bestuursnieuws

Bestuurssamenstelling veranderd: In verband met het overlijden van Peter heeft het bestuur Trudy gevraagd tot aan de eerstvolgende ledenvergadering Peter Hovenkamp te vervangen. Zij heeft de functie geaccepteerd tot en met 11 februari 2020. Tijdens deze ledenvergadering zal herverkiezing plaatsvinden. Bij de functie hoort ook de productie van de Nieuwsbrief en het aanschrijven van leden ivm tuinopzeggingen, veranderingen ed.
Nieuwe stoelen in de Warmoes: Iedereen weet dat de stoelen in de Warmoes een beetje morsig en vooral heel zwaar zijn. Daarom heeft Yvonne 6 mooie nieuwe stoelen besteld die onze Warmoes een nog gezelligere en stoerdere uitstraling geven. Ze arriveren rond 10 oktober. We zijn heel benieuwd en zullen er voorzichtig mee omgaan.
Werkbeurten: Zaterdag 28 september heeft de laatste werkbeurt voor de even tuin nummers plaatsgevonden. Op zaterdag 26 oktober 13.30 uur is echt de laatste werkbeurt van dit tuinseizoen waarop de tuinen winterklaar worden gemaakt en tuinafval kan worden afgevoerd. Een week later wordt een container besteld om het grofvuil af te voeren. We sluiten deze werkbeurt traditiegetrouw af met een drankje en snackje. Iedereen van harte uitgenodigd.
Belangrijke data: Dinsdag 5 november en dinsdag 3 december 2019 zijn de volgende bestuursvergaderingen. Tuinders die iets willen doorgeven aan het bestuur, moeten dat voor die data doen.
Paardenmest: Zoals bekend moeten we allemaal een kleine bijdrage betalen voor de paardenmest; deze wordt aan de kinderboerderij afgedragen. Maar steeds weer blijken sommige tuinders dit te vergeten. De mest kost slechts € 1,00 per kruiwagen! Voor een 10 euro heb je je hele tuin bemest! DOEN dus.
Container: De bekende container komt weer begin november. Zoals we weten, moeten we de rommel wel op onze eigen tuin bewaren tot de container er is. Mooie gelegenheid om onze tuinen tijdens het winterklaar maken, netjes op te ruimen!
Algemene ledenvergadering Is op dinsdag 11 februari in het Trefpunt in Warmond. Deze begint om 19.30. Zet alvast in je agenda.

Het raadsel van het slot van de Warmoes

Op een zonnige middag op de tuin, werden we plotseling overvallen door regenbuitje. We gingen met z’n allen op de patio zitten en waren we getuige van een wonderlijk ‘slot-incident’. Iemand had enige dagen daarvoor de Warmoes op slot gedaan met de OUDE sleutel. De Warmoes kon niet meer open!
Cor Matser kwam aangesneld en loste het euvel met zijn oude sleutel op. Om herhaling van dit incident te voorkomen, besloten enkele tuinders (die hadden niets beters te doen…het regende immers) het oude slot te verwijderen. Er kwam een boor tevoorschijn: het oude slot werd uitgeboord; er werden schroeven uitgedraaid en het huidige slot teruggeplaatst. Klaar was Kees en de regen hield op. We konden weer aan het werk, maar stelden elkaar de vraag: ‘Wie o wie heeft dit gedaan?’ Iemand???

Wat te doen in oktober?

Oogsten van tomaten, knoflook planten, fruitbomen plaatsen of verplaatsen, paardenmest aanbrengen en/of groenbemester zaaien.