Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief april 2019

In deze eerste nieuwsbrief na de opening van het tuinseizoen diverse oproepen en aankondigingen.

Koffietijd!

Bij de opening van het tuinseizoen zijn voor alle koffie- en theedrinkers mooie nieuwe duurzame mokken gepresenteerd. Denk er wel aan om ze na gebruik weer netjes schoon te maken! Daar hebben we geen schoonmaakploeg voor.

Steentijd!

Bij de blokhut lag altijd een stapel stenen die jaarlijks konden worden gebruikt om de barbecue voor het zomerfeest van op te bouwen. Deze zijn verdwenen! Als iemand weet waar ze zijn horen we het graag. Je kan ze natuurlijk ook gewoon terugbrengen…

Kindertijd!

Onze buren, het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (www.koudenhoornontdekken.nl) vraagt of wij één keer per jaar zouden kunnen meewerken met een kinderactiviteit (voor 10-20 kinderen in de basisschoolleeftijd). Ze schrijven ons:

Ons voorstel zou zijn om op woensdagmiddag 3 juli een activiteit met jullie samen te doen. Waarbij de kinderen eerst bij jullie in de tuinen gaan kijken, en iemand van jullie misschien een verhaaltje kan vertellen over een aantal kruiden/planten die jullie daar verbouwen. Het leek ons leuk als ze daarna iets met wat kruiden/eten iets kunnen maken.

Dus bijvoorbeeld kruidenboter maken met kruiden die ze net uit de tuin hebben geknipt.

Dit is waarom ik er zo vroeg bij ben, als jullie dit leuk lijkt (of een ander idee hebben) is het handig om wat extra in te zaaien of te planten.

Ik hoor graag of jullie interesse hebben in zo'n samenwerking, of jullie vragen hebben en of jullie misschien andere leuke ideeën hebben!

Als er tuiniers zijn die het leuk zouden vinden om hier aan mee te doen, laat het ons dan even weten (info@moestuinkoudenhoorn.nl).

Schoonmaaktijd!

Bij de afgelopen voorjaarsstormen is er heel wat plastic in de sloot gewaaid. Wil iedereen die plastic is kwijtgeraakt, ten eerste een stuk plastic uit een sloot halen? Omdat plastic soms erg ver weg raakt kan het zijn dat je het niet direct naast je eigen tuin ziet liggen. Dat hoeft niet te betekenen dat het daarmee de verantwoordelijkheid van een andere tuinier is geworden, toch?

En ten tweede, neem je voor om voor het volgende stormseizoen al het plastic op je tuin opgeruimd te hebben!

Activiteit!

Zoals gebruikelijk zijn alle activiteiten op zaterdag.

11 mei               13:30        2e Voorjaars werkbeurt oneven tuinnummers

18 mei                                  Groenmarkt Warmond Tijdens dit jaarlijkse evenement zal ook de moestuinvereniging aanwezig zijn met een stand. Wie wil bijdragen door een aantal moestuinplantjes op te kweken voor de verkoop kan zich melden bij het bestuur Ook stekjes, afleggers etc. zijn welkom. En we zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers om de stand te bemannen!

7 juli                                      Zomerfeest

31 augustus     13:30        1e Najaars werkbeurt, oneven tuinnummers

28 september 13:30        2e Najaars werkbeurt, even tuinnummers

26 oktober       13:30        Opruim- en burenhulpdag voor alle leden

                            15:00        Afsluiting tuinseizoen 2019