Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief Moestuinvereniging Koudenhoorn, oktober 2016

 Opruiming tuinen en grofvuil

Het is een goede gewoonte om aan het eind van het seizoen de tuin op te ruimen en alle overbodige rommel op te ruimen.

Vanaf 29 oktober tot ca 13 november kan grofvuil worden ingeleverd. Netten en plastic mogen ook opgeruimd worden.

Sloten en oevers

Met de gemeente Teylingen is overeengekomen dat de gemeente zorgt voor het schonen van de sloten op ons complex.

De leden zijn echter zelf verantwoordelijk voor de slootkanten of oevers. Maak de oevers schoon en geef het riet geen kans op je tuin.

De composthoop is op 29/10 open voor tuinafval.

Mest enzo

Nu de paarden in de kinderboerderij weer op stal staan zal er van tijd tot tijd weer paardenmest worden bijgestort. Denk er aan dat de mest 1 Euro er kruiwagen kost? Jawel! een hele Euro, maar dan mag je zelf weten hoe vol de kruiwagen is! Het bedrag graag in een envelop in de postbus. Laten we ervoor zorgen dat de vereniging geen verlies lijdt op de mestverstrekking…

Op onregelmatige tijden ligt er ook wel eens wat anders nuttigs naast de mest - houtsnippers ofzo. In het algemeen is dat dan gratis - maar ga er een beetje sociaal mee om en neem er niet zoveel van dat er voor andere tuinders niets over is. Alvast bedankt!

Gereedschap

De vereniging heeft een nieuwe plateau-aanhanger aangeschaft, die achter de trekker of een auto aangehaakt kan worden. Over het gebruik ervan worden nog richtlijnen opgesteld - ga er dus niet direct mee aan de haal!

Na de sluiting van het tuinseizoen wordt ook het gereedschap en de machines schoongemaakt en opgeruimd. De werkplaats gaat dan ook op slot en is alleen nog toegankelijk voor leden van de onderhoudsploeg.

Activiteiten-agenda

Alweer de laatste activiteiten van dit seizoen:

Zaterdag 29 oktober, middag: werkbeurt voor Westvelders. Ook nu worden er weer de nodige klussen gedaan, onder het motto Vele handen maken licht werk. We beginnen om 13:30, bij de Blokhut. Rein Dekker coördineert het werk, want Cor Matser is met vakantie.

Wie bij een van de werkbeurten niet aanwezig kan zijn wordt verwacht dit bij de andere werkbeurt in te halen. Is dat ook een probleem, overleg dan met Cor Matser: cor.matser@xs4all.nl

Na de gemeenschappelijke tuinbeurt is er van 16.00 -18.00 uur een borrel voor alle leden in de Warmoes om het tuinseizoen 2016 af te sluiten.

Wil je je verdriet wegdrinken vanwege de mislukte oogst en die ellendige naaktslakken of wil je juist vieren dat het een goed fruitjaar is. Het kan allemaal! Kom naar de borrel, deel je gedachten en goede voornemens voor volgend jaar.

De vereniging regelt drank, fris en een nootje.