Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief Moestuinvereniging Koudenhoorn, september 2016

 

Activiteiten-agenda

Zaterdag 24 september, ochtend: met de tuinders die zich hebben opgegeven zullen we deze ochtend steigertjes gaan bouwen. Deze tuinders krijgen nog nader bericht.

Zaterdag 24 september, middag: werkbeurt voor Oostvelders. Onder leiding van Cor worden er weer de nodige klussen gedaan, onder het motto Vele handen maken licht werk. We beginnen om 13:30, bij de Blokhut.

Zaterdag 15 oktober, 10:00: Paddenstoelenexcursie onder leiding van Leo Jalink. We verzamelen bij de Blokhut, waar Leo eerst wat over padddenstoelen vertelt. Daarna een ongeveer twee uur lange excursie over Koudenhoorn, of, als daar niet veel te vinden is, bij Huis te Warmont. In dat geval is het handig om een fiets bij de hand te hebben. Graag van te voren opgeven, zodat Leo weet hoeveel mensen er komen. Zijn dat er teveel voor één keer, dan kan er ’s middags een tweede excursie worden gehouden. Opgeven bij Leo.jalink@xs4all.nl

Zaterdag 29 oktober, middag: werkbeurt voor Westvelders. Ook nu worden er weer de nodige klussen gedaan, onder het motto Vele handen maken licht werk. We beginnen om 13:30, bij de Blokhut.

Wie bij een van de werkbeurten niet aanwezig kan zijn wordt verwacht dit bij de andere werkbeurt in te halen. Is dat ook een probleem, overleg dan met Cor Matser: cor.matser@xs4all.nl

Gereedschap

Zoals veel van jullie waarschijnlijk al hebben gezien hebben we nieuwe kruiwagens en een nieuwe trek-handkar aangeschaft. De kruiwagens zijn voorzien van Nooit Lek Banden, en staan op de gebruikelijke opstelplaats. De handkar is weliswaar kleiner dan de oude platte trekkar, maar is lichter en daardoor makkelijker in gebruik. Deze staat in het hok bij de Honda grasmaaier. Na gebruik graag alles weer bezemschoon terugzetten!

Afsluitingen

Sinds kort zijn alle hekken van de tuin voorzien van een cijferslot. Daarom dus nogmaals het verzoek om ’s avonds bij het verlaten van een veld het hek waardoor je gekomen bent op slot op te doen. En in geval van twijfel of je de laatste bent: voor de zekerheid toch maar afsluiten! Hopelijk kunnen we zo de ongewenste bezoekere en mee-eters tegengaan.

Opzeggen tuinen

We willen iedereen er aan herinneren dat 1 oktober de laatste datum is waarop je een tuin en je lidmaatschap van de vereniging kan opzeggen. Wie ná die datum besluit om met het tuinieren te stoppen mag dat natuurlijk ook doen, maar krijgt dan tzt gewoon weer een rekening voor het komende jaar.