Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Moestuinvereniging Koudenhoorn, juni 2016

Komende activiteiten:

Zomerfeest

Het zomerfeest is dit jaat op zaterdag 25 juni. Noteer het in je agenda. Het thema van het feest is de Duitse keuken. De organisatie is in handen van Aino Timmerman, die nog een aparte aankondiging zal rondsturen.

Gezamenlijk klussen

Dit jaar willen we weer een gezamenlijk klusproject ondernemen. Dit jaar geen tuinkisten, maar we zullen met zijn allen tuinsteigertjes gaan bouwen, om gemakkelijker bij de sloot te kunnen. De datum staat nog niet vast, maar kunnen jullie alvast aangeven of je interesse hebt in het bouwen van een steigertje? De kosten voor het materiaal zullen ongeveer 30 Euro per steigertje bedragen. Laat het even weten op info@moestuinkoudenhoorn.nl

Afgelopen activiteiten

Groenmarkt Warmond

Ook dit jaar hadden we weer een marktkraam op de groenmarkt van Warmond, waar we reclame voor de vereniging hebben gemaakt, en zelf opgekweekte plantjes hebben verkocht. Alle tuiniers die er aan hebben bijgedragen: Bedankt! Onze speciale dank gaat naar Corry Jansen, die dit jaar voor de laatste keer onze bijdrage aan de groenmarkt heeft gecoördineerd. Het zal nog lastig worden om voor al het werk wat zij er in heeft gestoken een goede vervanger te vinden. Corry, bedankt voor je inzet!

Tuinschouw

Op vrijdag 27 mei heeft het bestuur weer een rondje over het complex gemaakt om te kijken hoe de tuinen erbij liggen. We waren vaak verrast, om niet te zeggen, gefrustreerd, door de prachtig ingerichte en bijgehouden tuinen die we tegenkwamen. Natuurlijk waren er ook wel een paar punten waarbij we onze wenkbrauwen fronsten. Te veel tuinen kunnen niet op tegen de rietgroei in de slootrand (tuiniers worden verwacht die rietgroei zelf bij te houden), een aantal tuiniers heeft bomen of bouwsels staan die zo hoog zijn dat ze overlast kunnen geven voor hun buren, en we zagen hier en daar wel aanwijzingen dat de hoeveelheid werk de tuiniers boven het hoofd dreigt te groeien. We gaan met de tuiniers waar we echt een probleem vermoeden apart in gesprek, om te kijken of we samen een oplossing kunnen vinden. Als je niet van ons hoort, en je toch aangesproken voelt, ga dan eens na of je niet tijdens de winterrust een aantal struiken kan bijsnoeien, of een oud bouwwerkje kan saneren! Veel tuinen zijn vanaf het openbare pad deels goed te overzien, en we willen graag voorkomen dat er bij de gemeente geklaagd gaat worden over het uiterlijk van ons complex. En we hebben natuurlijk ook nog te maken met de regels die de gemeente stelt. Zo is voor een vast bouwsel een officiële vergunning nodig, en gelden maximum maten voor foliekassen en andere tijdelijke optrekjes. Kijk dit na in de voorwaarden voor verhuur van de tuin, of vraag het na bij het bestuur.