Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief september 2015

Moestuinvereniging neemt deel aan Rabobank Clubkas Campagne

Op uitnodiging van de Rabobank Bollenstreek hebben wij een voorstel ingediend voor de Rabobank Clubkas Campagne. Deze is aanvaard onder de categorie 'duurzaamheid' waarin nog 10 andere verenigingen voorstellen hebben. Ons project betreft de installatie van een groentenkas naast het clubhuis voor gebruik door leden en om plantjes te kweken voor de groenmarkt, en een aantal tuinen toegankelijk maken voor gehandicapten door verharde paden en bedden op rolstoelhoogte. Leden van de Rabobank Bollenstreek kunnen van 1 tot 15 oktober 2015 via www.rabobank.nl/bollenstreek een stem uitbrengen. Steun uw vereniging!

Opzeggen lidmaatschap

Mocht iemand zijn lidmaatschap van de vereniging met ingang van 2016 willen beëindigen, dan moet dat voor 1 oktober 2015 schriftelijk aan het bestuur worden gemeld.

Tuinkeuring

In oktober zal weer een tuinkeuring plaatsvinden. Er zal vooral gelet worden op de onderhoudstoestand van de tuin en de overlast die dat veroorzaakt voor andere leden van de vereniging. Huurders van tuinen die niet op orde zijn zullen worden aangeschreven.

Houten planken

Onlangs hebben we 350 hardhouten planken, 1,5 x 0,15m, kunnen kopen van een scheepswerf waar ze gebruikt zijn als plankier. Van deze partij zijn op dit moment 250 stuks beschikbaar voor leden. Gezien het beperkte aantal hebben wij besloten dat de planken alleen gebruikt mogen worden voor compostplaatsen en dompelsteigertjes. Leden met belangstelling kunnen voor een aantal planken intekenen door middel van een e-mailbericht aan: cor.matser@xs4all.nl.
Het bestuur bepaalt de uiteindelijke toewijzing en uitgifte is medio oktober voorzien. Kosten: € 2,00 per plank, inclusief rvs schroeven. (Staanders moeten zelf worden gekocht.)

Paardenmest

Paardenmest is beschikbaar voor alle leden zolang de voorraad strekt. Per kruiwagen moet € 1,00 met de penningmeester afgerekend worden (contant in de brievenbus of per giro).

Werkbeurten in het najaar

Voor leden van het Westveld (tuinen 73 t/m 128) op zaterdag 26 september om 13.30 uur. Het Oostveld (01 t/m 72) is op zaterdag 31 oktober aan de beurt.
Op 31 oktober kan het grofvuil worden ingeleverd, deze dag is tevens de sluiting van het tuinseizoen 2015.

Boomgaard & compostplaats

We hebben besloten om de boomgaard in te richten voor verhuur aan nieuwe leden. Het is een afweging geweest tussen de druk van de wachtlijst en het gebruik/nut van de boomgaard. De compostplaats wordt ook gereorganiseerd.
Met onze bomenman, Herman Bus, gaan we beslissen wat we met de drie bomen gaan doen, er staan er namelijk twee te kwarren. De enige goede boom draagt terecht vergeten appels. Het moet allemaal flink op de schop om er iets moois van te maken.
We onderzoeken de mogelijkheid om de ca 400m2 tuin beschikbaar te stellen aan een soort "collectief" dat gezamenlijk tuiniert.