Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Nieuwsbrief maart 2014

Opening tuinseizoen 2014

Hoewel op veel tuinen de voorjaarsgewassen al flink aan de groei zijn, willen we de tuingoden vriendelijk stemmen met een feestelijke opening van het tuinseizoen. Zaterdag 29 maart luiden wij de bel!

Algemene werkbeurt op zaterdag 29 maart

Door de herinrichting van het eiland is er veel werk te doen op ons complex. We kunnen niet wachten tot april of mei met het egaliseren van grasvelden en paden.
Alle leden worden dringend uitgenodigd voor een werkbeurt op zaterdag 29 maart. Je kunt kiezen voor de ochtendploeg om 10.30 uur of de middagploeg om 13.30 uur. Er komt nog een persoonlijke uitnodiging aan alle leden.

Overleden

Onlangs bereikte ons het trieste bericht dat Mike Dryburgh, tuin 57, eind december is overleden. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de nabestaanden.

Nieuwe leden

Als nieuwe leden verwelkomen we Carina Olbers (tuin 44), Carien van Beelen (tuin 50), Tonny Timbergen (tuin 67), Ilse Ariëns (tuin 68) en Leo Beekmans (tuin 82b).

Aardappelteelt

Dit jaar moeten de aardappels op het middelste deel van de tuin geteeld worden. Je mag ook je eigen teeltwisseling aanhouden, maar noteer dat dan op de plattegrond van je tuin in het 'aardappelboek'. Dit boek ligt in de Warmoes.

Bomen, stammen en snippers

De bomen rond ons clubhuis zijn afgelopen zaterdag onderhanden genomen door onze snoeiploeg. De lange stammen zijn daar opgeslagen en zijn niet vrij beschikbaar voor leden. We gaan ze op termijn gebruiken voor de palissade rond de compostplaats. De korte wilgenstammen mogen wel gebruikt worden. Binnenkort worden de bergen snoeihout door de gemeente verhakseld.

EHBO

We willen een lijst ophangen met namen van leden die hulp kunnen bieden bij ongelukken. Graag een bericht naar Cor Matser sturen als je EHBO ervaring hebt en op de lijst wilt komen. Ook adviseren wij alle leden in het clubhuis te kijken waar de EHBO trommel hangt.

Teken

Door de zachte winter hebben veel insecten de winter overleefd, ook de teken. Waarschijnlijk worden ze veel vroeger dan normaal actief. Houd jezelf en je kinderen goed in de gaten. Op de website www.tekenradar.nl van de Universiteit Wageningen kun je alle mogelijke informatie vinden.

Dierenwinkel Mart

Op zaterdag 1 maart heeft Mart van Wageningen zijn dierenwinkel gesloten. Het was een mooi feest met het Schippertjeskoor, drank en zelfs prinselijk bezoek. Als cadeau hebben wij het boek "Ecologisch tuinieren" gegeven.
Voor vragen over tuinhuur enzovoort, houdt Mart spreekuur op zijn tuin of in het clubhuis. Je kunt hem natuurlijk ook bellen en e-mailen.

Mest

We krijgen regelmatig paardenmest toegeleverd door de beheerders van de kinderboerderij. Omdat er ook behoefte is aan koemest zijn we aan het onderzoeken hoe we betaalbare koemest op ons complex kunnen krijgen. Vroeger lieten we nog wel eens mest storten op de Gemeentehaven, maar die tijd is voorbij. We houden je op de hoogte.
Er is nog wel een flinke voorraad koemestkorrels.

Bouwwerken

Neem contact op met bestuur, liefst per e-mail, als je op je tuin wilt gaan bouwen. Dat geldt voor alle bouwwerken anders dan platglas, gereedschapskist en kleine foliekas. Overleg altijd met je buren om overlast en schaduw te beperken. Het eerste verzoek hebben we al ontvangen en afgehandeld.

Drink- en spoelwater

Zoals gebruikelijk wordt de watertoevoer in opdracht van de gemeente door een installatiebedrijf voor de vorstperiode afgesloten. Na de vorstperiode wordt de watertoevoer weer hersteld.
Tot vorig jaar werd dit gerealiseerd door het dicht- en opendraaien van een afsluiter nabij de brug bij de gemeentehaven. Nu als gevolg van de realisatie van de beweegbare brug de toevoerleiding is verlegd naar onder de bodem van de Leede, is de situatie qua techniek enigszins gewijzigd. Het af- en aansluiten van het water wordt nu gerealiseerd met afsluiters in vorstvrije putten nabij de afnamepunten (kiosk, aanlegsteiger, kinderboerderij, scouting en moestuin).
Het bestuur heeft de gemeente Teylingen verzocht de bediening van de afsluiter in 'onze' put zelf te mogen verzorgen. Helaas heeft de gemeente negatief op ons verzoek gereageerd, zodat we afhankelijk blijven van de gemeente. Derhalve blijft de situatie zoals we die kennen en moeten we in de wintermaanden zelf zorgen voor drink- en spoelwater. De gemeente heeft het water de afgelopen week weer aangesloten.

Zaaien voor de Groenmarkt

De Groenmarkt in Warmond is dit jaar op zaterdag 17 mei. Natuurlijk staat onze vereniging er ook met een kraam. We willen graag weer een beroep op jullie doen om, als je gaat zaaien, ook iets te zaaien voor de verkoop in onze kraam. Tuinkruiden, courgette, tomaten, aubergine, diverse soorten sla, maïs..., alles is welkom.

Tot slot

De koelkast in de Warmoes is weer gevuld met blikjes frisdrank. De prijslijst hangt op de koelkast; de betaalbus staat op het aanrecht. Er is thee en elke ochtend om 10.00 uur staat de koffie klaar.
We wensen jullie een goed tuinseizoen.