Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Warmoesnieuws september 2013

Diefstal

Helaas is het dit seizoen enkele keren voorgekomen dat er spullen van tuinen zijn meegenomen door personen die daartoe niet bevoegd waren. Als u hiermee te maken krijgt, willen wij u vragen dit zsm te melden aan één van de bestuursleden. Doe dit ook als er sprake is van verdachte aanwezigheid van personen op ons complex. Wij zullen zelf niet op boevenjacht gaan, maar kunnen deze informatie gebruiken in onze contacten met de wijkagent en de gemeente om de veiligheid op ons complex te verbeteren.

Alleen bouwen met toestemming

Er wordt heel wat gebouwd op de tuinen van ons complex. Rozenboogjes, pergola's, paviljoens, hekken, schuttingen, kassen, tunnels enzovoort. Iedereen doet dat op z'n eigen manier en wij vinden dat deze diversiteit aan bouwsels ook een bepaalde charme heeft. Maar de bouwsels hebben ook hun keerzijde; overlast en verrommeling dreigt en sommige bouwsels zijn in strijd met onze reglementen. Onze reglementen zijn duidelijk. Voor bouwsels, anders dan gereedschapkist, platglas of foliekas zoals omschreven in de “Voorwaarden voor verhuur” is toestemming van het bestuur nodig. Voor bepaalde bouwsels is ook een bouwvergunning van de gemeente nodig, aan te vragen door de huurder. Het bestuur rekent het tot haar taak toe te zien op de naleving van deze regels.

EHBO

Uiteraard beschikt onze vereniging ook over een EHBO-doos. Deze bevindt zich in de Warmoes en bevat alle noodzakelijke middelen om eerste hulp te kunnen verlenen. Ook zit in deze doos een tekentang. Een extra set pleisters en een extra tekentang bevindt zich in de keuken naast de koelkast. Mocht u de EHBO-doos nodig hebben dan moet u dus in de Warmoes kunnen komen. Alhoewel in het seizoen de deur van de Warmoes regelmatig open is, willen wij u daarom dringend aanraden altijd een sleutel van de Warmoes bij u te hebben als u op de tuin aanwezig bent. Mocht het nodig zijn om een ambulance te bellen via 112, dan is het handig te weten dat het adres van onze vereniging Koudenhoorn 5 is. Momenteel kunnen auto’s van hulpdiensten nog niet over de brug het eiland bereiken, maar na de herinrichting van de gemeentehaven in het najaar zal dit wel mogelijk zijn.

Tuininspectie

Medio september vindt weer een tuininspectie plaats, waarbij wij vooral zullen letten op de onderhoudstoestand van de tuinen. Als het onderhoud van een tuin veel te wensen overlaat dan zullen wij contact opnemen met het betrokken lid.

Opzeggen tuinen

Ieder jaar zijn er leden die om hun moverende redenen het lidmaatschap van onze vereniging willen beëindigen. Hopelijk zijn het er dit jaar heel weinig, maar als iemand zijn lidmaatschap wil opzeggen dan dient dit voor 1 oktober 2013 te geschieden.

Grofvuil

In verband met de medio oktober voorziene herinrichting van de gemeentehaven is het verzamelen en afvoeren van grofvuil een maand vervroegd. Uw grofvuil, zoals rot hout, stoelen, kisten en anderszins, kan vanaf zaterdag 14 september tot en met 28 september worden ingeleverd.

Werkbeurten

Westveld, tuinen 73 t/m 128, op zaterdag 28 september om 13h30 
Oostveld, tuinen 01 t/m 072, op zaterdag 26 oktober om 13h3

Nieuwe machines

De Stiga grasmaaier uit 2006, met ouderdomsklachten, hebben we ingeruild voor een nieuwe en modernere machine. Ook hebben we de frees, die niet meer werd gebruikt van de hand gedaan. De Stiga mag alleen door leden van de machineploeg gebruikt worden.
Zoals aangekondigd in een email hebben wij voor de leden een motormaaier, type Honda HRX 426 aangeschaft. Gebruik mag alleen als uw naam, na een korte instructie, op de gebruikerslijst staat.

Konijn

Het rosse en prachtige konijn, dat de laatste weken onze tuinen teisterde is met ware doodsverachting door Giny , Mart en Cor gevangen. Leden die inmiddels gehecht waren aan het beestje kunnen hem bekijken bij het dierenasiel Stevenshage.