Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Warmoesnieuws april 2013

Opzeggingen

Afgelopen periode hebben de volgende leden hun tuin opgezegd: Ilse Verhoog, M. v.d. Valk, Richardson, M. Brantjes, Marcel Gansevoort, Rob Veffer, Marja Schoo, Linda Fuchs, Erik Kerkhoven, Corry Jansen en Henk Tuk.
Corry Jansen en Ilse Verhoog blijven lid van onze vereniging, Ilse als co-tuinder van tuin 50.


Nieuwe leden

Gelukkig kunnen we ook een aantal nieuwe leden verwelkomen: Zygmunt Posiecsek, tuin 126; Marko de Haas en Judi Nihof, tuin 75; Birgitte Brink, co-tuinder 7; Annabel Middeldorp, tuin 54; Clair en Chris Richards, tuin 67; Els van Leuken, is al co-tuinder, tuin 125; Iva Püschel, tuin 40 en Bert van Spruudel, tuin 100.
We wensen hen veel tuinplezier toe.


Tuinen vrij

Heb je familie of kennissen die ook geïnteresseerd zijn in een tuin? Op dit moment zijn er nog 2 tuinen van 100m2 beschikbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Mart van Wageningen.


Groenmarkt

Voor de groenmarkt op 18 mei a.s. zoeken we weer vrijwilligers die in de kraam willen staan om plantjes te verkopen. Als je al eens geholpen hebt weet je hoe leuk het is; Corry rekent daarom ook nu weer op veel enthousiaste helpers. Heb je een paar uurtjes tijd stuur dan een mailtje naar jancorryjansen@casema.nl waarin je aangeeft op welke tijd en hoeveel uur je beschikbaar bent. Aanmelden s.v.p. voor 25 april a.s. (i.v.m. vakantie Corry) of neem contact op met Cor Matser.


Potjes voor groenmarkt

Voor de "kwekers" voor de groenmarkt hebben we gratis potjes -7x7x8cm- beschikbaar.
Andere leden kunnen ze kopen voor € 5 /100 stuks.


Mestkorrels

De aangeleverde zakken mestkorrels zijn nu allemaal verkocht. Wij willen de belangstelling peilen voor eventuele aanvullende voorraad. De prijzen zijn 5 kg € 5,25; 10 kg € 8,25; 20 kg € 14,50 en 25 kg € 16,25. Wel moeten we nog nagaan welke volumes leverbaar zijn. Bij belangstelling graag mailen naar diewidebruin@hotmail.com of deponeer een briefje in de brievenbus in de Warmoes.


Gemeenschappelijk werk in het voorjaar

Alle leden dienen in het voorjaar één keer mee te helpen aan het onderhoud van ons complex. Dat is altijd op de laatste zaterdag van april en mei.
Vrijgesteld zijn de 70+ leden en leden die in een werkploeg zitten voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de Warmoes, het snoeien van bomen en struiken en het onderhoud aan machines.
Zaterdag 27 april van 13h30 tot ca.16h00 voor de leden met even tuinnummers.
Zaterdag 25 mei van 13h30 tot ca.16h00 voor de leden met oneven tuinnummers.
Jullie krijgen nog een uitnodiging per email.


Insectenmuur

Tijdens de snoeidag hebben we van de boomstammen een insectenmuur gebouwd bij de centrale composthoop. Het hotel moet nog volmaakt worden met holle stengels en door gaten te boren in de stammetjes. Het dak bestaat uit planken die gered zijn van de leuning van de oude brug.
Dit hotel moet gebruikt gaan worden door solitaire bijen en wespen.
Beheerders van het hotel mogen zich melden om de inrichting te vervolmaken en om te monitoren wie er allemaal gaan wonen.


Nieuwe buren

De zeilvereniging "de Balgerij" heeft zijn intrek genomen bij de scouting en er is ook een kleine insteekhaven aangelegd voor de 8 polyvalken.


Konijnen

In de afgelopen weken zijn er op het Oostveld 4 konijnen gesignaleerd en gevangen.
De lieverdjes hadden zich in de winter volgevreten aan spruitjes en boerenkool. Ze zijn gedeporteerd naar bevriende natuur.  Er wonen ook hazen op het eiland maar deze oorspronkelijke bewoners richten minder schade aan.