Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Warmoesnieuws juni 2011


Groenmarkt

Inmiddels is de groenmarkt in de Dorpsstraat weer achter de rug. Wie de vrijdagavond ervoor nog bij de Warmoes was zal zich hebben verbaasd over het grote aanbod tomaten, courgettes, sla en andijvieplantjes, aardbeien, bloemen en nog veel meer.

Het was prachtig weer en we konden weer op veel vrijwilligers(sters) rekenen om in de kraam te staan. Hoewel niet alles is verkocht hebben we toch een mooi resultaat behaald. Na aftrek van de kraamhuur etc. bleef er ca. € 225,00 over. Allemaal heel hartelijk bedankt.

 

Zomerfeest

Het zomerfeest is dit jaar op zaterdag 25 juni. Natuurlijk zorgen we voor vlees en salades, maar het zou ook heel leuk zijn als iedereen die daar tijd en zin in heeft iets lekkers maakt en dat meebrengt, zoals hartige taart of zoiets.

Het is echter zeker geen verplichting en mag U niet weerhouden U op te geven voor het zomerfeest, want dit is een feest voor al onze leden. Gezelligheid staat voorop.

Binnenkort ontvangt U nog een mailtje over dit onderwerp.

 

Koffie van 10h00 tot 12h00

Na 6 jaar is Jan Fuchs gestopt met het verzorgen van de dagelijkse koffie. Wij bedanken hem voor zijn inzet en lekkere koffie. De groep vaste koffieklanten gaat nu in onderling overleg zelf voor de koffie zorgen. Het bestuur neemt de inkoop over.

De leden die slechts af en toe een bakkie komen drinken betalen € 0,40 en het 2de kopje is gratis.

 

Mest

Er is weer een flinke berg mest van goede kwaliteit geleverd. Het is onzeker of er in het najaar nog meer komt dus leg nu alvast een voorraadje aan voor het volgend seizoen. Prijs per kruiwagen € 1,75

 

Achterstallig onderhoud

Eind juni kontroleert het bestuur de tuinen op achterstallig onderhoud. Dus zorg ervoor dat Uw tuintje in orde is voor U op vakantie gaat.

 

Inhalen werkbeurten

De eerste ronde is inmiddels voorbij. We hebben gezamenlijk de middensloten ontdaan van kroos en algen. Heel voorzichtig vanwege de vele kleine kikkertjes, salamanders en andere kleine beestjes. Het was gezellig en de koffie en stroopwafel na gedane arbeid gingen er wel in. Leden die hun beurt gemist hebben moeten in het najaar op beide werkdagen, 24 september en 29 oktober aanwezig zijn. Aanvang 13h30

 

Tuinkalender

Van half juni tot half juli kan nog groenlof gezaaid worden. Uitdunnen op 35 x 35 cm.

Tot eind juni kan nog rettich gezaaid worden en ook boerenkool kan worden voorgezaaid in potjes of op zaaibed.