Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar

Warmoesnieuws april 2011

 

Herinrichting Koudenhoorn

Onlangs heeft de Gemeente Teylingen het definitieve ontwerp “Natuurlijk in evenwicht” gepresenteerd in het Trefpunt in Warmond. Daarin was te zien dat er niet heel veel gaat veranderen op het eiland. De huidige horecavoorziening zal worden vervangen door een groter paviljoen waarin ook ruimte is voor info over flora en fauna van Koudenhoorn. Ook komt daar dan de historische werf. De bedoeling is dan dat er af en toe een boot gebouwd kan worden als leerproject voor jongeren. Het strandje zal wat worden uitgebreid en er komen wat natuurlijke speelelementen in het water en op de ligweide. Ook komt er een geitenweide met stal en een kinderboederij. We hebben bij de wethouder nogmaals met klem om een goede brugverbinding gevraagd ivm eventuele calamiteiten.

 

Zelf composthoop maken

Op onze site kunt U een leuk voorbeeld aantreffen van het zelf opzetten van een composthoop. U vindt dit onder de link “Tuinieren”.

 

Werkbeurt

Op 23 april is de eerste werkbeurt voor de leden van het Westveld. Tuinen 073 t/m 128. De aanvang is 13h30.

 

Ook op zaterdag 23 april is de bijeenkomst voor tuinleden die geïnteresseerd zijn in activiteiten met betrekking tot bloemen en planten, zoals stekken en vermeerderen, excursie/lezing, ruilmarkt kweekgoed, groenmarkt, wedstrijd mooiste tuin.

 

Groenmarkt Warmond

Zoals U weet is de Groenmarkt dit jaar op zaterdag 21 mei. Het bestuur doet weer van harte een oproep aan alle leden om wat extra te zaaien, zodat wij met een mooie volle kraam present kunnen zijn. Veel leden zullen weer aan onze oproep gehoor geven en daarom vragen wij iedereen om even te melden bij Corry (tuin 40) of Cor (tuin 032) of via info@moestuinkoudenhoorn.nl wat U aan de Groenmarkt denkt bij te dragen, zodat wij een overzicht hebben van wat we aan plantjes kunnen verwachten. Bij voorbaat dank namens Cor en Corry.

 

Rabo Fietstocht

Op zaterdag 18 juni organiseert de Rabo Bank een gesponsorde fietstocht voor verenigingen.

Dit om de clubkas van die verenigingen te spekken.

De fietsers kunnen kiezen uit een tocht van 15, 30 of 60 kilometer. Aan iedere afstand moeten minimaal 10 fietsers deelnemen. Bij een uitgereden tocht van 15 kilometer ontvangt de vereniging per deelnemer € 2,50, bij 30 kilometer is dat € 5,00 en bij 60 kilometer € 10,00

U kunt starten tussen 9h00 en 13h00 bij de Rabo Bank in Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Sassenheim, Voorhout en Lisse.

Wilt U ook meedoen om de kas van onze moestuinvereniging aan te vullen geef U dan op voor deze fietstocht.

Geeft U zich aub voor 20 mei a.s. op bij Corry (tuin 40) of via info@moestuinkoudenhoorn.nl

 

Verhuur tuinen

Voor iedereen die daarin geïnteresseerd is: alle tuinen zijn momenteel verhuurd.