Contact
Aanmelden moestuin
Zoek in
naar
Tets Heerlijke Happen

Courgettesoep

Nodig:
2 ui middelgroot
1 flinke courgette
2 goudsbouillonblokjes
2 dikke aardappelen
1 wortel(tje)
1 kleine boursin
 
Groenten in grove stukken smoren in boter of olijfolie.
Aardappel + bouillonblokjes + 3/4 lt water erbij.
Zachtjes gaar laten koken.
Boursin erbij.
Met staafmixer pureren.
Op smaak brengen met zout+peper en evt. room.


Wortelsoep met komijn
 
Nodig:
550 gram winterwortel in fijne plakjes
50 gr boter (of olie, minder kan ook prima)
100 gr ui gesnipperd
150 gr aardappel
1 lt kippebouillon (van blokje)
60 cc melk
2 theelepels komijnzaad (2 minuten geroosterd in koekenpan, dan fijngemaakt in vijzel)
 
Boter+ui, iets later de peen: smoren
Melk + aardappel erbij, iets later bouillon erbij
Gaar laten worden en dan pureren
Komijn toevoegen
Serveren met peterselie en evt wat melk of room

 
Olijventapenade

Pureer (maar niet te fijn!) met de staafmixer:
½ pond zwarte (of groene!) olijven
50 gram anchovisfilets
1 teen knoflook
25 gram kappertjes
1 ½ eetlepel olijfolie
peper uit de molen
 
Na 24 uur (en later) het lekkerst.
Goed bewaarbaar in de ijskast.


Sardientjes-courgettesalade

Nodig:
200 gram courgette
1 ui
3 el olijfolie
2 blikken sardientjes in olie (elk 90 gr)
50 gr zongedroogde tomaten in olie
1 el kappertjes
zout+ versgemalen peper
 
Courgette in kleine blokjes snijden. Ui snipperen.
Courgette + ui in koekenpan met olijfolie bakken, dan laten afkoelen.
Sardientjes + tomaten (apart) laten uitlekken in vergiet.
Kappertjes, sardientjes + tomaten in kleine stukjes snijden.
Alle ingredienten mengen en op smaak brengen met zout+peper.
Lekker op (stok)brood of toastjes.
In de koelkast circa 5 dagen te bewaren.


Tzatziki

(AH recept)

Ingrediënten
  • 1 komkommer, schoongeboend
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 150 g volle yoghurt, Grieks
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat 5 minuten in een vergiet uitlekken. Dep de komkommer droog en schep om met de olie en yoghurt. Breng op smaak met knoflook, munt, citroensap, zout en peper.


Guacamole

Avocado (grof geprakt met vork)
zure room of yoghurt
citroen- of limoensap
knoflook
chilipoeder
zout+peper